Benefiet voor Freedom is succes

BENEFIET VOOR LEUKEMIEPATIËNTJE IN KASTEEL VAN BATTENBROEK IS SUCCES

In het kasteeltje van Battenbroek in Walem vond op zaterdag een benefiet plaats voor Freedom Van Camp (9). De jonge Mechelaar vecht tegen een agressieve vorm van leukemie en zijn familie kan alle sponsoring gebruiken. Ondertussen heeft hij de stamceltransplantatie achter de rug en is het wachten op de resultaten.

Benefiet voor Freedom programma

Tijdens de zomervakantie kwam aan het licht dat Freedom bloedkanker heeft. Maandenlang vertoefde hij in het UZ van Gent en dat was voor papa Bart (29) en zijn vrouw een serieuze financiële domper. Daarom organiseerden ze afgelopen zaterdag een benefiet met springkastelen, kindergrime, een kinderfuif en liveoptredens.

“Het sombere weer bracht minder volk op de been dan verwacht, maar we hebben wel positief gedraaid”, zegt Bart. “Drie maanden aan een stuk heb ik bij Freedom in het ziekenhuis gezeten. Dat voelden we aan onze portemonnee. Ik at regelmatig in het ziekenhuis en iedere maand betaalden we 500 euro aan vervoerskosten.”

“Freedom moet elke dag propere kledij aandoen en om de drie dagen krijgt hij een nieuwe tandenborstel. Daarnaast mag hij alleen kiemarme voeding eten. Al die kleine zaken begonnen op den duur op te lopen.”
Friet met hamburger

Bart kreeg voor de organisatie van de benefiet steun van Het Belgische KinderKanker Steunfonds, dat al het logistieke werk deed. Freedom zelf was met de goedkeuring van de dokters een klein uurtje aanwezig op de benefiet.
Staande ovatie

Bij zijn aankomst kreeg hij een staande ovatie van de aanwezigen. “Het is de eerste keer na zijn verblijf in het ziekenhuis dat hij onder de mensen komt. De meeste mensen hier hebben hem al enkele maanden niet meer gezien. Dit is toch wel een heel speciaal moment”, vertelt Bart met de krop in de keel. Zijn zoon genoot zichtbaar van de benefiet en at zijn eerste friet met hamburger sinds maanden.
Mondmaskers

Ondertussen is hij opnieuw thuis bij zijn mama en is de stamceltransplantatie, met zijn 8-jarige zus Hope als donor, uitgevoerd. “Hope is uiteraard heel fier dat ze haar grote broer heeft kunnen helpen. Hij is nu al twee weken thuis, maar wel onder bepaalde voorwaarden.”

“We zijn verplicht om mondmaskers op te zetten en onze handen met alcohol te reinigen. Freedoms witte bloedcellen zijn aan het stijgen, maar of dat nu die van hem zijn of die van Hope wordt onderzocht. De waarde zijn nog niet hoog genoeg om conclusies te trekken”
Fysieke vooruitgang

“Van alle kinderen die een transparantie als deze doen, haalt één op de tien het niet. Fysiek gaat hij er wel op vooruit, maar het kan maanden duren voor we weten of de operatie al dan niet geslaagd is.”

Tekst uit HLN van 22/02/16 door Antoon Verbeeck

Dit delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.