Het verhaal van Chloé

Op 30 januari 2011 werd onze prinses geboren. Altijd vrolijk en nooit klagen over iets. Tot de week voor de diagnose…

Maandag 24 juli 2017

Op maandag 24 juli begon ze opeens ‘s morgens over te geven en het rare was dat het enkel maar water was dat er uit kwam. De volgende dagen ook telkens ‘s morgens. Op donderdag reden we dan toch naar de huisarts omdat ze ook van hoofd- en nekpijn begon te klagen. De huisarts dacht dat het kwam omdat ze gevallen was en zo haar nekje had pijn gedaan. Hij schreef pijnmedictaie voor en iets tegen het overgeven. Doch zonder verder resultaat.

Zondag 30 juli 2017

Op zondag 30 juli dan toch maar naar spoed gereden omdat ze ook was beginnen afvallen en omdat we dit niet meer vertrouwden. Na de bloedafnames en een CT scan kregen we het resultaat te horen: onze dochter had een “massa” in haar hoofdje maar men kon nocht niet goed zien wat het exact was. Op dat moment voel je letterlijk de grond van onder je voeten verdwijnen. Het eerste wat we toen dachten: dit moet een nachtmerrie zijn. Maar helaas was het de realiteit. We zijn toen van spoed naar het Uz Leuven doorverwezen waar ze diezelfde avond nog een mri scan hebben genomen. Enkele ogenblikken later werd ons verteld dat ze de volgende morgen dringend moest geopereerd worden want de tumor zat op de kleine hersenen.

Hoe krijg je zoiets uitgelegd aan een kind van 6 jaar, zelf kon ik het al niet goed begrijpen.

Maandag 31 juli 2017

Op maandagmorgen was het dan zo ver, een operatie van bijna 10 uur. Daarna moest ze 2 dagen op intesieve verblijven. Na de operatie vertelde de prof dat hij niet alles had kunnen weghalen omdat dat te gevaarlijk zou zijn. Nu is de linkerkant van haar lichaam wat “uitgevallen”, maar dit zou tijdelijk zijn volgens de dokter. De tumor zelf is graad 4 , dus kwaadaardig, een medulloblastoom met uitzaaiingen naar het ruggenmerg.

Na 10 dagen zagen we op en scan dat het vocht in haar hersenen weer niet weg kon en moest ze weer onder het mes om een onderhuidse drain te plaasten, alweer een opdoffer voor Chloé. Ondertussen zijn we ook gestart met de chemo en volgen er hoogstwaarschijnlijk ook bestralingen. Maar dat hangt af van de chemo of die goed aanslaat.

Zelf beseft Chloé het allemaal wel een beetje maar het is dan ook zo snel gegaan. We weten dat Chloé een sterke is en dat ze er zal tegen vechten. Wij blijven in ieder geval hopen op een goede afloop.

we krijgen van iedereen xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.