Persarchief


Persmededeling donderdag 26 september 2019.

Geïnspireerd door de recente sms-actie voor de kleine Pia, besloot vzw Belgisch Kinder Kanker Steunfonds -in samenspraak met de familie Geens uit Booischot- een gelijkaardige actie op te zetten voor een tussenkomst in de kosten van de immuuntherapie van Mathis, een jongetje van anderhalf jaar oud met een neuroblastoom. Dit is een zeldzame, kwaadaardige tumor die vooral bij jonge kinderen voor komt en het zenuwstelsel aantast.
Het was een huzarenstuk om deze inzamelcampagne in enkele dagen tijd op poten te zetten. Helaas is er iets fout gelopen waar het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds geen vat op heeft en moest de actie vroegtijdig afgebroken worden. Hoeveel de sms-actie en de andere recente activiteiten opgebracht hebben, zal eerdaags bekendgemaakt worden. De operator verzekert ons dat de opbrengst van de ontvangen sms’en aan de vzw zal overgemaakt worden.
Gisteren raakte bekend dat de overheid de immuuntherapie van Mathis en zijn lotgenootjes nu toch volledig zal terugbetalen. Dit betekent dat het Belgisch Kinder Kanker Steunfonds de kleine Mathis niet meer financieel hoeft te steunen inzake de kosten van de immuuntherapie. De opbrengst van de actie zal dan ook gebruikt worden om het leed van de families van andere kinderen en tieners met kanker te verzachten.