Wensvervulling voor Sofie

Marc Coucke opent Pairi Daiza voor Sofie

Van half juli tot half december was het constant pendelen tussen thuis en het ziekenhuis voor Sofie, mama Anneleen en papa Kristof. Toen ik er vorige maand op bezoek was om te zien wat wij voor Sofie eens zouden kunnen doen, hoorde ik Anneleen het verhaal vertellen van de panda knuffel. “Toen Sofie nog maar pas in het ziekenhuis lag, kreeg ze een knuffel, een pandabeer. Het werd haar beste vriendje. Hij week geen moment van haar zijde.”

Dus waarom niet eens de baby panda echt gaan bezoeken?  Door de ziekte kunnen ze niet zomaar ergens naartoe gaan waar veel mensen zijn; nu het park gesloten is in de winterperiode is dit mogelijk doordat er geen bezoekers zijn. We zouden nog niets aan Sofie vertellen tot we heel zeker zijn dat alles kan doorgaan. Maandagavond belde Marc Coucke met Anneleen om te vragen hoe het met Sofie was .

De dag begon al met een verrassing

Gisteren, dinsdag 20 december was het dan zover. Ik had afgesproken bij Sofie thuis en de Kerstman had ons twee zakken geschenkjes van Frozen mee gegeven. Als kerst- en (een vroeg) verjaardagscadeau. En toen waren we weg…op weg naar Pairi Daiza.

Marc Coucke had zijn dochter Chloë meegebracht en zo had Sofie direct al een vriendinnetje voor haar en voelde ze zich al wat meer op haar gemak. Zij mochten in een golfkarretje rondrijden en werden zo tot aan de eerste stop gebracht: de baby panda. Die voelde zich duidelijk in zijn nopjes want hij gaf Sofie een kleine show: eten, rennen, klimmen, vallen en dan poseren totdat hij daarna aan een schoonheidsdutje begon. De toon was gezet.

Volgende stop: de gorilla’s. Daar kon Sofie samen met de verzorgster de gorilla van heel dichtbij zien en zelfs iets te eten geven. Daarna reden ze verder naar het verblijf van de koala’s en dit zou een echte verrassing worden. De verzorger nam een koala bij zich en toen kon Sofie deze knuffelen. Eén van de vele hartverwarmende momenten. Na nog een tussenstop bij de kangoeroe’s zat onze uitstap er bijna op. En toen kreeg Sofie van Pairi Daiza nog een reuzepanda knuffel cadeau als herrinnering aan dit fantastisch bezoek.

Bij deze wensen wij Marc Coucke, dochter Chloë, onze persoonlijke gids Fréderic (voor de uitleg over alle dieren), de verzorgsters van de panda’s en de gorilla’s  en verzorgers van de koala’s en de kangoeroe’s en het park Pairi Daizai te bedanken voor hun inzet en warmte. Dank u iedereen.

Het Nieuwsblad schreef: Weldoener Marc Coucke opent Pairi Daiza speciaal voor Sofie

Het Laatste Nieuws schreef: Marc Coucke opent ‘zijn’ Pairi Daiza voor leukemiepatientje aleen.

De Standaard schreef: Marc Coucke opent Pairi Daiza voor ziek meisje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.